Nature Photography Challenge

Day 3 ~ Nature Photography Challenge

I’ve been nominated by Butterley Photography in a seven day nature photography challenge!
I need to post one photo a day for seven days and nominate one person each day to post this along.

 

Nature Photography Challenge

Copyright: www.bagchusfotografie.nl – blue ringed octopus

 

Zoals velen weten mag ik graag duiken. Vorige week nog heb ik deze foto gemaakt op Gili Air, Indonesie. Deze blue-ringed octopus (blauw geringde octopus) had onze gids nog maar één keer gezien in zijn acht jaar dat hij voor de duikschool werkte. Het was mijn 75ste duik en ik grapte al voor de duik dat het een “Celebration Dive” was en dat ik graag een haai wilde zien. Die had ik namelijk ook gezien op mijn 25ste en 50ste duik. Helaas dit keer geen haai maar deze octopus vond ik wel zelf. Ik probeerde onze gids/divemaster nog wel te attenderen op iets bijzonders maar hij dacht dat ik de zoveelste zeenaaktslak aan het fotograferen was. Toen hij later mijn foto zag baalde hij enorm dat hij niet was komen kijken. We hebben hem nog wel geprobeerd opnieuw op te sporen, maar toen konden we hem niet meer vinden. Later las ik in mijn leerboek (ik ben namelijk bezig met een cursus rescue duiken) dat deze octopus zeer gevaarlijk is. Dit wist ik niet ter plekke, anders was ik misschien niet zo dichtbij gekomen. Alle octopussen zijn giftig. Maar alleen de blauw geringde octopus is dodelijk voor mensen. Volgende keer als ik dit diertje ooit nog eens mag aanschouwen blijf ik maar een beetje op afstand met de kennis die ik nu heb.