Nature Photography Challenge

Day 7 ~ Nature Photography Challenge

I’ve been nominated by Butterley Photography in a seven day nature photography challenge!
I need to post one photo a day for seven days and nominate one person each day to post this along.

 

Nature Photography Challenge - White Island

Copyright: www.bagchusfotografie.nl – White Island

 

White Island

White Island is de bekendste vulkaan van Nieuw Zeeland. Het eiland ligt boven het Noordereiland. Deze vulkaan is één van de weinige actieve vulkanen die je kunt bezoeken in de wereld. De laatste uitbarstingen van deze vulkaan was in 2001 en 2013. Toen wij er heen gingen had ik geen idee wat ik me er van moest voor stellen. Het betreden van het eiland is aan strenge veiligheid eisen verbonden. De vulkanische activiteiten van het eiland worden continu door vulkanologen gevolgd, onder andere met camera’s, seismograaf en magnetometers. Eenmaal op het eiland begrepen we wel waarom. Met een speciale gids, valhelm en gasmaskers liepen we door dit bizarre landschap. Men zegt dit te vergelijken met de maan of Mars, maar ja daar ben ik nooit geweest. Ik kan het dus met niets vergelijken. Voor mij is het een bizar landschap wat ik nog nooit heb gezien. De extreme geur van zwavel was niet te harden. Wat kun je dan blij zijn met een gasmasker en zuurtjes om te neutraliseren. Na een stukje gelopen te hebben kwamen we aan bij het kratermeer. Over een rand kijkend de afgrond in, lag een meer waar heel veel zwaveldamp af kwam. Dit is heel indrukwekkend om te zien als je daar staat. Je voelt je dan in één keer heel klein. Vroeger werd er op dit eiland zwavel gewonnen maar alle mijnwerkers kwamen na een uitbarsting om het leven. De zwavelwinning werd opnieuw hervat maar na de jaren 30 werd hiermee gestopt. De gebouwtjes waar de mijnwerkers sliepen zijn nog te zien, evenals de installaties die gebruikt werden. Wel is alles flink vernietigd door de aardbevingen en de uitbarstingen van de vulkaan. Mocht je ooit naar het Noordereiland gaan is dit echt een aanrader.

 

White Island - NZ

 

En met deze zeven dagen zit mijn challenge er op. Ik hoop dat jullie er van genoten hebben. Ik vond het in ieder geval leuk om te doen, dus wellicht dat ik wat meer reisverhalen post in de toekomst. Het was moeilijk kiezen omdat ik al heel wat gezien heb. Met het uitzoeken van foto’s voor deze challenge werd dat me wel heel duidelijk.