Zakelijk Portret

portret zakelijk
 

Zakelijk Portret

Profielfoto’s worden vaak op een website gebruikt zodat uw klanten en relatie ‘s kunnen zien met wie zij zaken doen. Het is het visitekaartje voor uw bedrijf. Belangrijk is dat u zelf of uw personeel goed en professioneel op de foto komt te staan. Een goed zakelijk portret is een portret dat mensen voor zich wint. Daarnaast is het belangrijk dat alle “kopjes” even groot zijn voor een rustig geheel als dit op één pagina komt. Veel foto’s komen op een pagina waar het bedrijf zijn personeel voorstelt aan de klant. Tevens zijn deze foto’s perfect bruikbaar als profielfoto’s voor bijvoorbeeld Intranet, Linked In, Twitter en/of Facebook. Voor zakelijke portretfotografie kunnen we een onderverdeling maken in:

  • Zakelijke portretfoto in de studio
  • Zakelijke portretfoto op locatie binnen uw bedrijf
  • Zakelijke portretfoto op locatie buiten uw bedrijf

Zakelijke Portretfoto in de Studio:

 

Wat voor mij en voor mijn klanten erg belangrijk is in een serie portretfoto’s in de studio:

  • De medewerker moet er vriendelijk en ongedwongen op staan.
  • De foto ziet er zakelijk en professioneel uit maar niet te stijf.
  • De foto’s moeten allemaal dezelfde belichting hebben als het om een serie gaat.
  • Deze belichting moet op een later tijdstip precies hetzelfde zijn, dus een jaar later met nieuw personeel mogen de foto’s niet verschillen van kleur.
  • Alle hoofden “kopjes” zijn even groot, zodat het een rustig geheel oogt op een website.

Voorbeeldfoto_portretJuist omdat ik weet dat dit belangrijk is, is hier extra aandacht aan besteed. Zo fotografeer ik direct op de laptop met een speciaal ontwikkeld programma en een vaste belichtingsopstelling. Dus als ik bijvoorbeeld een jaar later uw nieuw aangenomen medewerkers kom fotograferen dan zijn deze foto’s even groot en met dezelfde belichting. Tussen de eerder genomen foto’s zit geen verschil in kleur en grootte.

Een zakelijk portret word meestal op wit en soms op een grijze of zwarte achtergrond gemaakt. Mocht u een andere kleur wensen in verband met de huisstijl van uw bedrijf dan kan dit in overleg ook. Ook een ruimte die de huisstijl of sfeer van uw bedrijf uitstraalt kan als achtergrond gebruikt worden.

Werkwijze:

Wij komen naar uw bedrijf toe en bouwen er onze mobiele fotostudio op. De meeste bedrijven hebben wel een kantine of vergaderruimte waar een kleine studio opzet kan worden en waar de foto’s gemaakt kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk dat wij een professionele visagist meenemen.

 

NIEUW

Portretfoto’s nieuwe style:

Vanaf heden bieden wij u de mogelijkheid om portretfoto’s te maken geheel in de huisstijl van uw bedrijf. Stel uw huisstijl heeft een vaste kleur. Meestal is deze kleur in de studio niet te evenaren. Wij zijn in staat om vanaf januari 2016 de achtergrondkleur volledig in uw huisstijl aan te leveren. Het enige wat wij nodig hebben is de kleurcode. Uiteraard kunnen dit ook meerdere kleuren zijn of een eigen afbeelding met bijvoorbeeld logo’s. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan CONTACT op.
 

zakelijk portret

 

Zakelijke Portretfoto op locatie binnen uw bedrijf:

 

Portret_locatie_01 Portret_locatie_02Dit soort portretfoto’s worden gemaakt binnen het bedrijf zodat goed zichtbaar is waar u werkt of wat voor werk u doet. Samen kijken we binnen het bedrijf wat een mooie en gewenste achtergrond is. Geen probleem als de geportretteerde weinig tijd heeft. Alles kan klaargezet worden zodat bijvoorbeeld de directeur of de werknemer die weinig tijd heeft zo weer weg kan. Alles staat met de voorbereiding. Uiteraard is het mogelijk verschillende foto’s op verschillende locatie’s te maken.

 

 

Zakelijke Portretfoto op locatie buiten uw bedrijf:

 

Portret_locatie_01Portret_locatie_02

Natuurlijk hoeft een zakelijke portretfoto niet altijd binnen uw bedrijf gemaakt te worden. Het gaat er tenslotte om dat u professioneel overkomt maar niet standaard of formeel. Juist buiten uw bedrijf kunnen we dit beeld realiseren. Hier hebben we de mogelijkheid tot creativiteit maar toch zakelijk.

Deze vorm van fotografie is ideaal voor ZZPers, freelancers en kleine bedrijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

De meeste profielfoto’s worden voor de volgende toepassingen gemaakt:

Bedrijfswebsite

LinkedIn

Social Media

Persberichten

Visitekaartjes

Intranet

Jaarverslag

Smoelenboek

Congressen

Bedrijfsfolder

Brochures

Apps