Saskia Bagchus

Komodo Jan van Genten white island Tanzania

 

Reizen

Naast fotograferen heb ik nog een aantal passie’s waar ik heel blij van word. Allereerst hou ik enorm van duiken en reizen en heb ik samen met mijn man in 2015 een kleine wereldreis mogen maken. Ik ben nog steeds dankbaar dat we die tijd samen 3 maanden hebben mogen doorbrengen in de Filipijnen, Nieuw-Zeeland, Singapore en de Malediven. We zijn op zulke bijzondere plekken geweest. En wat ben ik blij met alle foto’s waardoor ik die reis heel vaak kan herbeleven. Ik begrijp dus heel erg goed wat foto’s doen voor je herinneringen, vooral als hoogtepunten elkaar zo snel opvolgen…… Als fotograaf zie ik dat ook veel op bruiloften, bedrijfsfeesten en jubilea’s, daarom hecht ik ook veel waarde aan goed beeld. En ben ik nog meer gedreven dan voor die tijd om het complete verhaal te vertellen in een fotoreportage. Ik wil echt niets missen!

 

blue ringed octopus whaleshark

Schoolfotografie

In 2007 ben ik ook begonnen met een aantal maanden schoolfotografie. Dit is een hele goede combinatie voor mij omdat ik daar makkelijk mee kan plannen. Ik bepaal zelf wanneer ik daar beschikbaar voor ben. Doordat ik hier veel met kinderen werk weet ik dus heel goed om te gaan met ze, wat mij ook weer heel erg helpt bij bruiloften en familiefotografie. Ik ben thuis in alle leeftijden en weet dus ook wat ze wel en niet leuk vinden. Ook grote groepsfoto’s maak ik met regelmaat. Ik word dus niet nerveus van grotere groepsfoto’s omdat ik hier veel ervaring in heb. En met zoveel portretfoto’s per dag heb ik ook wel geleerd hoe ik mensen snel ontspannen krijg, zodat ze spontaan op de foto gaan.

Vrijwilligerswerk

Sinds een aantal jaar doe ik ook vrijwilligerswerk. Elk jaar werk ik mee met Dolfijn Begeleide Vakanties. Dit zijn reizen voor mensen met een licht verstandelijke beperking.  Wij helpen hen aan een onwijs leuke vakantie omdat ze niet alleen op vakantie kunnen. Voor deze reizen hebben we ook regelmatig cursussen en trainingen om goed voorbereid te zijn en te blijven. Het is onwijs leuk om te doen en enorm inspannend werk met lange dagen. Maar als de reizigers huilend in je armen vallen omdat hun vakantie om is dan weet je dat je het goed gedaan hebt.

Sport

Zoals ik al zei hou ik enorm van duiken. Dit doe ik graag in Zeeland en als het kan ook graag in het buitenland. Daarnaast ben ik gek op skiën, zwemmen en hardlopen, dus een sprintje trekken voor een goede foto is geen probleem. In de voorjaarsvakantie kun je me ook in Oostenrijk vinden als skileraar.
 
 

 
 

 Zullen we kennismaken?