Kijk nu of uw vraag er tussen staat en neemt u anders contact op zodat ik u kan helpen.

   

Q&A – Bagchus Fotografie Algemeen

Voor welke bedrijfsfotografie kan ik bij Bagchus Fotografie terecht?
U kunt bij mij terecht voor: Profielfoto’s, Personeelsfeesten, Bedrijfsevenementen, Bedrijfsfeest, Jubilea, Congressen, Seminars, Symposiums, Presentatie’s, Bedrijfsreportages en Publiciteits campagnes. Daarnaast kunt u bij ons ook de green screen photo booth huren voor marketing campagnes. Wij verzorgen al 20 jaar trouwreportages maar hiervoor hebben wij een aparte website. Samen met fotografen die net zoveel passie voor het vak hebben kunnen wij u van dienst zijn. Maar heeft u meerdere fotografen nodig voor één evenement dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Wat is mijn werkgebied?
In principe heel Nederland, ik vind het geen probleem om te reizen. In overleg is er veel mogelijk. Ook in het buitenland heb ik al heel wat opdrachten gedaan 😉

Wat als ik als fotograaf ziek word?
Het is me gelukkig nog nooit overkomen. En zoals hierboven al gemeld staat werk ik samen met te gekke collega’s die echt passie voor het vak hebben en die ik ook kan bellen in noodgevallen.

Hoe snel kan ik mijn foto's verwachten?
Onze foto’s worden over het algemeen binnen een week afgeleverd, mocht ik zien dat het in een bepaalde periode heel druk is dan laat ik u dat uiteraard weten. Voor trouwfoto’s geldt een langer termijn omdat daar vaak meer nabewerking in zit. Kijkt u vooral goed op de offerte want daar staat altijd de uiterste afleverdatum op.
 

Profielfoto

Zit er verschil tussen een profielfoto voor Social Media en mijn website?
Ja hier zit een verschil in. Om toch een eenheid te gebruiken voor beide uitingen kunt u het best een foto uit dezelfde serie gebruiken. Voor uw klanten blijft dan de herkenning.

Wat moet ik aan tijdens de fotoshoot?
Voor u op de foto gaat krijgt u van mij een tip formulier, hierin staat alvast nuttige informatie die u kunt gebruiken bij uw voorbereiding. Wilt u het helemaal perfect? Denk er dan eens aan om een stylist en visagist in de armen te nemen. U maakt tenslotte uw eerste indruk maar één keer.

Is er visagie aanwezig?
Indien u graag visagie wilt kunt u dat aangeven. Wij werken met een vast team visagisten die precies weten wat de bedoeling is. Voor visagie geldt wel een meerprijs. Deze is op aanvraag. Ook organiseren wij speciale foto profieldagen inclusief een visagist. Op die dagen bespaar je geld voor de visagie.

Ik heb een nieuwe medewerker en wil graag een profielfoto laten maken voor op de website?
Ik kan zorgen voor profielfoto’s die later één voor één vervangbaar zijn. Dus als u nu uw personeel laat fotograferen en ik kom een jaar later opnieuw foto’s maken dan passen deze foto’s bij de al eerder gemaakte beelden. De beelden zijn op precies dezelfde manier gemaakt, met dezelfde belichting, houding en verhouding. Op die manier kunt u uw website up-to-date houden zonder dat iedereen opnieuw op de foto moet. Hierdoor kunt u uiteindelijk ook makkelijk geld besparen.

Wat is een foto profieldag?
Op onze foto profieldagen kunnen wij meerdere mensen tegelijk helpen. Omdat we meer mensen op een dag in kunnen plannen kunnen wij u op zulke dagen korting geven. Voor iedereen reserveren wij 20 minuten.

Is de foto profieldag iets voor mij?
De foto profieldag is voor mensen die weinig tijd hebben en/of precies weten wat ze willen. Dit zijn ook vaak de mensen die makkelijk op de foto gaan. Na afloop van de shoot kies je je foto en deze ontvang je via de mail binnen 7 dagen. Deze foto’s worden altijd gemaakt op een witte achtergrond. Als je onzeker bent en meer tijd nodig hebt, dan is deze shoot niets voor u. Kies er dan voor om een aparte afspraak te maken.

Kan ik op de hoogte gehouden worden van foto profieldagen?
Profieldagen zijn er in twee varianten: Met en zonder visagie. Hou hiervoor onze site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Hierin word u op de hoogte gehouden van nieuwe data van de foto profieldagen.

Hoe kan ik me inschrijven voor de foto profieldag?
Je kunt je aanmelden via de mail zodra er een datum bekend is (deze staat op de homepage of in de nieuwsbrief). Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak. Na de gemaakte afspraak ontvang je dan een bevestiging. Hierin staat alles nog een keer vermeld.

Hoeveel foto's ontvang ik en in welk formaat?
Op de profieldag ontvangt u één foto met het formaat 20×30 180 dpi (printbestand). Ook ontvangt u meteen van dezelfde foto een internet resolutie die u direct vrij kunt gebruiken op u social media of website. Uiteraard is het mogelijk extra foto’s te bestellen uit dezelfde serie. De kosten hiervoor bedragen € 35,- euro per foto met een licentie om het beeld vrij te gebruiken. Het printbestand kunt u gebruiken om bijvoorbeeld visitekaartjes te maken.

Ik heb een probleem met het uploaden van mijn bestand. Te groot of teveel MB's?
De foto’s zoals wij het aanleveren zijn helemaal ingesteld op uw doel. Het kan dus niet voorkomen dat u niet kunt uploaden. U krijgt van ons een HI-RES en LOW-RES bestand. De LOW-RES is voor internet. Mocht het u toch niet lukken om uw foto te uploaden, laat mij dan weten wat de eisen zijn voor het uploaden en ik verklein het bestand gratis voor u zodat u het wel kunt uploaden.

Green screen

Wat is een green screen precies?
Bron Wikipedia: Chromakey (ook wel kleurwaarde of, kleurspecifiek, Bluekey, Bluescreening, Greenscreening en Greenkey) is een techniek die vaak wordt gebruikt binnen de filmwereld. Hierbij wordt vooreerst een onderwerp gefilmd tegen een groene of blauwe achtergrond. Daarna kan men met kleurfilters, of tegenwoordig met computers, die achtergrond doorschijnend maken zodat het gefilmde personage of object voor een andere achtergrond geplaatst kan worden.

Waarom moeten we voor Bagchus Fotografie kiezen?
Wij hebben veel gekeken bij collega’s en onze ‘drive’ is om betere kwaliteit te leveren. Onze foto’s zijn goed belicht, wij gebruiken professionele apparatuur, de foto’s zijn scherp en je ziet geen groen meer. kortom professionele foto’s door een professioneel fototeam en geen studenten maar echt fotografen. Hiermee kunnen wij onze kwaliteit waarborgen.

Bedrijfsfeest

Ik moet een bedrijfsevenement organiseren en zoek één of meerdere fotografen?
Dan kan ik u helpen. Ongeacht de grootte van het feest kan ik u helpen. Mocht het nodig zijn om met meerdere fotografen uw bedrijfsevenement of personeelsfeest vast te leggen dan is dat geen probleem. Ik werk met een aantal vaste fotografen die bedreven zijn en dezelfde passie en kwaliteit hebben als u van mij gewend bent.

Hoeveel foto's ontvang ik en in welk formaat?
Foto’s van uw evenement worden uitgezocht voor aflevering, u kunt uw foto’s direct printen als u ze ontvangt. U ontvangt alle technisch goede beelden van uw evenement die één voor één nagekeken zijn op belichting, kleur en contrast. De foto’s worden afgeleverd op een DVD of via We Transfer in HI-RES (hoge resolutie printbestand) 20×30 300dpi.

Met wat voor soort event fotografie kunnen we bij jullie terecht?
Wij kunnen voor u een sfeerreportage maken met indien gewenst meerdere fotografen, de green screen opzetten voor funfoto’s die we ook direct kunnen printen of met een fototeam polaroid / instant foto’s maken en direct printen. Eigenlijk kunnen we alles wat met evenementen fotografie te maken heeft.

Bedrijfsfotografie

Ik wil originele foto's en geen stockmateriaal voor mijn website?
Je hebt een unieke huisstijl waar je trots op bent en dan wil je natuurlijk beeld wat daarbij aansluit. Ik zorg voor unieke bedrijfsfoto’s die passen bij uw huisstijl en sfeer zodat uw bedrijf de juiste uitstraling heeft. Zo voorkomt u de saaie standaardfoto’s die de stockbureau’s gebruiken. De sfeer en het karakter komt nu uit uw eigen bedrijf. Ik help graag met meedenken als u er nog niet helemaal uit bent.